Dutch painting artist melda@meldawibawa.nl   
4 dagen Eikenflats tijdens feestdagen 2018

Talentontwikkelingsproject ‘Verhalen in het Landschap’ is een initiatief van Peter Hiemstra en stichting O18. 15 deelnemers waren uitgekozen om mee te doen aan masterclass traject, begeleiding in groepen door vijf meesters: Anne Feddema, Tjibbe Hooghiemstra, Christiaan Kuitwaard, Tryntsje Nauta en Gerrit Terpstra. In verschillende geplande bijeenkomsten kregen de deelnemers persoonlijke begeleiding van hun meesters.

Het masterclass traject is in februari begonnen en eindigde in april. Gedurende die periode heb ik aan mijn project, stadslandschap ‘Eikenflats, 7 pm in 7 days’ gewerkt. Het resultaat is een vier luik en een film. Mijn nieuwe werk en dat van de andere 13 deelnemers (in de loop van de afgelopen maanden viel één deelnemer af) werden tentoongesteld in de ‘masterclass slotexpositie’ in boekhandel Steven Sterk in Gorredijk vanaf 13 t/m 28 april 2019. Uit de vveertien deelnemers zijn drie gekozen als winnaars. De beoordeling is welke ontwikkeling hebben de kunstenaars doorgemaakt en hoe is die zichtbaar in het werk. Jurering door de Meesters.

En de winaars zijn……………..Johannes Bosgra, Martina Hadlikova en………………….IK!! Melda Wibawa!!

Wat een eer om deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen! De prijs is voor elk een solo tentoonstelling tijdens Open Stal 2019 en een financiële bijdrage om de tentoonstelling voor te bereiden. WOW! Fantastisch! Kunstroute Open Stal in Oldeberkoop is het neusje van zalm van kunstroutes in het Noorden. Je kunt niet zo maar mee doen, want er is een hele strenge ballotage om deel te kunnen nemen aan deze kunstroute. Dus kun je je voorstellen hoe euforisch ik was! (en nog steeds nu op het moment dat ik dit aan het typen ben).

Het juryrapport over mij luidt:

,Melda heeft haar vertrouwde gerijpte figuratieve schilderstijl van losse en raak geplaatste schildertoetsen losgelaten. In de mooie serie flatgebouwen die zij voor verhalen in het landschap maakte heeft zij gekozen voor een meer conceptuele benadering. De serie van vier schilderijen is zowel verhalend als abstract, waarbij een speels ritme ontstaat in het dwingende raster van de galerijen van het flatgebouw. Een ritme bestaande uit kleurvlakken, licht strepen, suggesties van mensen achter gordijnen en dergelijke, de variaties lijken eindeloos. Melda wordt leergierig genoemd en heeft een prettige chaotische versnippering in haar beeldend pad. Doordat ze bij verschillende meesters zat werd ze behoorlijk door elkaar geschud maar daar heeft ze een prima draai aan kunnen geven.’

Bedankt aan de betrokken organisaties (Stichting O18, Open Stal, Verhalen in het landschap), de meesters, mede deelnemers en lieve mensen die mij hebben gesteund tijdens het proces of tijdens de expositie!!

Het avontuur eindigt nog niet op dit punt, er is nog een lange reis te gaan. Een uitdaging in KUNST die ik met volle teugen aan ga!