Dutch painting artist melda@meldawibawa.nl   

Blog

Project Rembrandt 2020

Melda Wibawa - Top 10 Project Rembrandt 2020
Melda Wibawa - Top 10 Project Rembrandt 2020
Melda Wibawa - Project Rembrandt 2020 - Rijksmuseum
Melda Wibawa - Project Rembrandt 2020 - Rijksmuseum

Foto: @ Remon Rijper, NTR

‘Je bent echt een schildersdier, ik heb echt het gevoel of ik nog zou iets kunnen toevoegen aan het pallet die je nu bezit en dat je nog een stap verder kan komen!’

Met dit commentaar van Iris Frederix kwam ik in de top 10 van Project Rembrandt 2020! (Project Rembrandt seizoen 2).  Hoe ver ben ik gekomen? Volg mijn avontuur op de website van Project Rembrandt: https://projectrembrandt.ntr.nl

Wat is Project Rembrandt?

Eind oktober 2020 komt de NTR met het langverwachte tweede seizoen van het succesvolle TV programma Project Rembrandt. In de geest van Rembrandt en andere grote meesters zoals Breitner, Van Gogh en Vermeer, gaat Project Rembrandt in acht afleveringen wederom op zoek naar de beste ‘amateur’ kunstschilder van Nederland.

Uit 30 kersverse kandidaat-leerlingen worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen. Tyas vervangt daarbij docent Jaap Godrie uit seizoen 1.

Iedere aflevering moeten de (amateur)schilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland, waaronder Paleis het Loo en Paleis Soestdijk, en ontmoetingen met bijzondere figuren zoals Gerard Joling en Simone Kleinsma. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum, en Lita Cabellut, kunstenares. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

De presentatie van Project Rembrandt is wederom in handen van Annechien Steenhuizen. De opnames zijn inmiddels gestart en het programma zal vanaf 25 oktober iedere zondag om 20.25 uur uitgezonden worden door de NTR op NPO 1.